Chinese Architecture

305 Pins
 3d
Collection by
The T33 Full-Time Center, a commercial project by Aedas and CCD (Cheng Chung Design), features a sustainable architectural design that promotes urban ecology. The commercial complex features a unique spatial layout, dividing it into three public functional blocks connected by a vertical green ecological system. This sustainable structure blends work, life, and leisure, allowing people to reconnect with nature without leaving the city.

Photo Credits: Blackstation Pixel
T33 Full-Time Center | Aedas + CCD (Cheng Chung Design)
The T33 Full-Time Center, a commercial project by Aedas and CCD (Cheng Chung Design), features a sustainable architectural design that promotes urban ecology. The commercial complex features a unique spatial layout, dividing it into three public functional blocks connected by a vertical green ecological system. This sustainable structure blends work, life, and leisure, allowing people to reconnect with nature without leaving the city. Photo Credits: Blackstation Pixel
The T33 Full-Time Center, a commercial project by Aedas and CCD (Cheng Chung Design), features a sustainable architectural design that promotes urban ecology. The commercial complex features a unique spatial layout, dividing it into three public functional blocks connected by a vertical green ecological system. This sustainable structure blends work, life, and leisure, allowing people to reconnect with nature without leaving the city.

Photo Credits: Blackstation Pixel
T33 Full-Time Center | Aedas + CCD (Cheng Chung Design)
The T33 Full-Time Center, a commercial project by Aedas and CCD (Cheng Chung Design), features a sustainable architectural design that promotes urban ecology. The commercial complex features a unique spatial layout, dividing it into three public functional blocks connected by a vertical green ecological system. This sustainable structure blends work, life, and leisure, allowing people to reconnect with nature without leaving the city. Photo Credits: Blackstation Pixel
The T33 Full-Time Center, a commercial project by Aedas and CCD (Cheng Chung Design), features a sustainable architectural design that promotes urban ecology. The commercial complex features a unique spatial layout, dividing it into three public functional blocks connected by a vertical green ecological system. This sustainable structure blends work, life, and leisure, allowing people to reconnect with nature without leaving the city.

Photo Credits: Blackstation Pixel
T33 Full-Time Center | Aedas + CCD (Cheng Chung Design)
The T33 Full-Time Center, a commercial project by Aedas and CCD (Cheng Chung Design), features a sustainable architectural design that promotes urban ecology. The commercial complex features a unique spatial layout, dividing it into three public functional blocks connected by a vertical green ecological system. This sustainable structure blends work, life, and leisure, allowing people to reconnect with nature without leaving the city. Photo Credits: Blackstation Pixel
The T33 Full-Time Center, a commercial project by Aedas and CCD (Cheng Chung Design), features a sustainable architectural design that promotes urban ecology. The commercial complex features a unique spatial layout, dividing it into three public functional blocks connected by a vertical green ecological system. This sustainable structure blends work, life, and leisure, allowing people to reconnect with nature without leaving the city.

Photo Credits: ACT STUDIO
T33 Full-Time Center | Aedas + CCD (Cheng Chung Design)
The T33 Full-Time Center, a commercial project by Aedas and CCD (Cheng Chung Design), features a sustainable architectural design that promotes urban ecology. The commercial complex features a unique spatial layout, dividing it into three public functional blocks connected by a vertical green ecological system. This sustainable structure blends work, life, and leisure, allowing people to reconnect with nature without leaving the city. Photo Credits: ACT STUDIO
a building that is lit up at night with the moon in the sky behind it
Hangzhou Villa Moon Restaurant | FORME3
Hangzhou Villa Moon Restaurant, an architectural renovation project by FORME3, is a concept inspired by Li Bai’s Tang Dynasty poem “Drinking under the Moon.” It blends traditional Chinese garden architecture with modern urban lifestyle, using elements like moon-shaped arches, wooden windows, natural stone, and a double-facade shading system. The concept also emphasizes “remove decoration” in interior spaces. Photo Credits: Salome Studio
the moon is seen through the window of an old building with trees in front of it
Hangzhou Villa Moon Restaurant | FORME3
Hangzhou Villa Moon Restaurant, an architectural renovation project by FORME3, is a concept inspired by Li Bai’s Tang Dynasty poem “Drinking under the Moon.” It blends traditional Chinese garden architecture with modern urban lifestyle, using elements like moon-shaped arches, wooden windows, natural stone, and a double-facade shading system. The concept also emphasizes “remove decoration” in interior spaces. Photo Credits: Salome Studio
an artisticly designed light fixture in the shape of a bird with wings spread out
A Weaving Double Helix | HCCH Studio
A Weaving Double Helix, an installation by HCCH Studio, showcases a futuristic sci-fi aesthetic and nostalgic elements, serving as a striking gateway to the city. The installation features two curved double helices forming an X-shaped steel frame, resembling Shanghai breakfast staples or dragon-shaped monsters. The surface continuously rolls, providing a continuous, ever-changing perspective from various directions and levels. Photo Credits: STUDIO FANG
a fish sculpture hanging from the side of a building
A Weaving Double Helix | HCCH Studio
A Weaving Double Helix, an installation by HCCH Studio, showcases a futuristic sci-fi aesthetic and nostalgic elements, serving as a striking gateway to the city. The installation features two curved double helices forming an X-shaped steel frame, resembling Shanghai breakfast staples or dragon-shaped monsters. The surface continuously rolls, providing a continuous, ever-changing perspective from various directions and levels. Photo Credits: STUDIO FANG
people are walking around in an outdoor area with concrete blocks and circles on the ground
The Possibilities of Pavilion, Three Ecological Pavilions by the Sea | HCCH Studio
The Possibilities of Pavilion, Three Ecological Pavilions by the Sea by HCCH Studio attempt to create intriguing spots along a lengthy landscape. The design of pavilions involves creating distinctive features, efficiently occupying space, and incorporating marine science themes into their form and material. These eco-friendly pavilions aim to offer educational value from both visual and tectonic perspectives. Photo Credits: Qingyan Zhu
two people are walking in front of a building made out of bricks and concretes
The Possibilities of Pavilion, Three Ecological Pavilions by the Sea | HCCH Studio
The Possibilities of Pavilion, Three Ecological Pavilions by the Sea by HCCH Studio attempt to create intriguing spots along a lengthy landscape. The design of pavilions involves creating distinctive features, efficiently occupying space, and incorporating marine science themes into their form and material. These eco-friendly pavilions aim to offer educational value from both visual and tectonic perspectives. Photo Credits: Qingyan Zhu
many different colored vases are stacked on top of each other in front of a cloudy sky
The Possibilities of Pavilion, Three Ecological Pavilions by the Sea | HCCH Studio
The Possibilities of Pavilion, Three Ecological Pavilions by the Sea by HCCH Studio attempt to create intriguing spots along a lengthy landscape. The design of pavilions involves creating distinctive features, efficiently occupying space, and incorporating marine science themes into their form and material. These eco-friendly pavilions aim to offer educational value from both visual and tectonic perspectives. Photo Credits: Qingyan Zhu
two men standing in front of a sculpture on the side of a road with grass
The Possibilities of Pavilion, Three Ecological Pavilions by the Sea | HCCH Studio
The Possibilities of Pavilion, Three Ecological Pavilions by the Sea by HCCH Studio attempt to create intriguing spots along a lengthy landscape. The design of pavilions involves creating distinctive features, efficiently occupying space, and incorporating marine science themes into their form and material. These eco-friendly pavilions aim to offer educational value from both visual and tectonic perspectives. Photo Credits: Qingyan Zhu
two people are sitting on benches under a large metal structure in the middle of a park
The Possibilities of Pavilion, Three Ecological Pavilions by the Sea | HCCH Studio
The Possibilities of Pavilion, Three Ecological Pavilions by the Sea by HCCH Studio attempt to create intriguing spots along a lengthy landscape. The design of pavilions involves creating distinctive features, efficiently occupying space, and incorporating marine science themes into their form and material. These eco-friendly pavilions aim to offer educational value from both visual and tectonic perspectives. Photo Credits: Qingyan Zhu
an unusual building near the ocean with people walking around it
The Possibilities of Pavilion, Three Ecological Pavilions by the Sea | HCCH Studio
The Possibilities of Pavilion, Three Ecological Pavilions by the Sea by HCCH Studio attempt to create intriguing spots along a lengthy landscape. The design of pavilions involves creating distinctive features, efficiently occupying space, and incorporating marine science themes into their form and material. These eco-friendly pavilions aim to offer educational value from both visual and tectonic perspectives. Photo Credits: Qingyan Zhu
a tall tower sitting in the middle of a field next to some trees and grass
Redwood Tribe Shared Restaurant in Hongqiyang Village | y.ad studio
Redwood Tribe Shared Restaurant in Hongqiyang Village, a hospitality architecture project by y.ad studio, seamlessly blends with its natural surroundings. The project combines the functions of a public station and observation tower into a restaurant. The functions are strategically dispersed into four blocks around a central courtyard, creating a tapestry of parallel and three-dimensional spaces. Photo Credits: Su Shengliang